Termék részletek


Pro-Tec Motorbeltér tisztító

Pro-Tec Motorbeltér tisztító
4 100 Ft

Pro-Tec motorbeltér tisztító

Egy normál olajcsere alkalmával az elhasználódott olajból és annak maradványaiból jelentős mennység marad vissza a kenőrendszer belső falán, járataiban és ezt a betöltött friss olaj tisztító komponensei révén azonnal oldani kezdi, és a feloldott szennyeződések megjelennek a friss olajban. A PRO-TEC Motorbeltér tisztítót az olajcsere előtt a fáradt olajhoz töltve rövid járatás után a kenőrendszerben lerakódott szennyeződéseket a felületükről indulva feloldja és molekuláris struktúrában az olajban lebegteti, és mindez eltávozik a tisztítás utáni olajleeresztéssel. A PRO-TEC Motorbeltér tisztító a tisztítás alatt nagyhatásfokú kenőanyagokkal védelmet nyújt az egész kenőrendszernek. A motorbeltér tisztító hatása nemcsak a lerakódások eltávolításában mutatkozik meg, hanem a tisztítás után jelentős stabilizálódás és javulás észlelhető a kompresszióban, mivel a tisztítás megszünteti a lerakódásokat és gyantásodásokat a dugattyúgyűrűk hornyaiban is. Mindez természetesen kedvezően hat a károsanyag-kibocsátásra és az olaj ill. üzemanyag-fogyasztásra is. Kopott, öreg motorokat nyilvánvalóan nem tud ez a tisztító sem megjavítani, és ezekbe nem is ajánlott, de rendszeres alkalmazásával (kb. 10-15000 km-enként, vagy átvizsgálásonként motorolaj csere alkalmával) tisztítsuk a motort, megelőzve a káros lerakódások felhalmozódását. Különösen indokolt napjainkban a motor kenőrendszer-tisztítás minden olajcsere alkalmával, mivel a hosszúra kitolt szervizintervallum és az esetleges városi használat (rövid távú utak megtétele anélkül, hogy a motor elérné az üzemi hőmérsékletet) fokozott igénybevételt ró az egyébként egyre jobb minőségű kenőanyagokra.

  • Eltávolítja az üzemszerű szennyeződéseket és a gyantás lerakódásokat az egész kenőrendszerből, a dugattyúgyűrűkről és az égéstérből.
  • Tisztítja a hidraulikus szelepemelők olajellátó csatornáit.
  • Használható minden négyütemű Otto- és Diesel-motorhoz.
  • Alkalmazható váltóművekbe és differenciálokba is.
  • Semlegesíti a káros motorsavakat.
  • A fáradt olajjal együtt feldolgozható.
  • A flakon tartalma: (375 ml.) elegendő 5 liter olajhoz

Alkalmazása:

Minden olajcsere előtt a PRO-TEC Motorbeltér tisztítót öntsük a fáradt olajhoz. A motort kb. 10 percig járassuk alapjáraton. Ez az idő elegendő a szennyeződések feloldásához egy normál állapotú, rendszeresen karbantartott motor esetén. Ezután a gyártó által előírt módon végezzük el az olaj és szűrő cserét. PRO-TEC Motorbeltér tisztító nagyhatásfokú kenő komponenseket tartalmaz melyek védik a motort a tisztítás folyamata alatt.

  • Cikkszám
    PRO1001